نماز میت چگونه و چند رکعت است؟

ساخت وبلاگ
انالله و انا الیه راجعون

خداوند همه درگذشتگان را بیامرزد و شامل رحمت الهی خود نماید

نماز میت یکی از واجبات پس از مرگ افراد می باشد، که در دین مبین اسلام آورده شده است. این نماز پیش از دفن شخصی که فوت نموده است، به صورت دسته جمعی توسط عزاداران و نزدیکان برای متوفی خوانده می شود.

در ادامه این بخش آسمونی با روش خواندن دقیق و کامل نماز میت آشنا خواهید شد

پیش نماز میت نسبت به بیان خواندن متن نماز اقدام می نماید و اگر چه نماز میت یک امر واجب و به عنوان نماز به شمار می‌آید، ولی یک نحوه دعا و درخواست از خدا است، از این جهت وضو لازم ندارد، زیرا اگر در کلمات آن دقت کنیم، این معنا به خوبی استفاده می‌شود و البته این نماز رکوع و سجود ندارد و کاملاً ایستاده خوانده می شود.

همچنین برای کسی که می‌خواهد نماز میت بخواند، لازم نیست شرایط لازم در نماز مانند طهارت بدن و لباس و غیره را دارا باشد یعنی کسی که می‌خواهد نماز میت بخواند، همانطور که گفته شد لازم نیست با وضو یا غسل یا تیمم باشد و بدن و لباسش پاک باشد و اگر لباس او غصبی هم باشد اشکال ندارد. اگر چه بهتر آن است که تمام چیزهایی را که در نمازهای دیگر لازم است رعایت کند.

نماز خواندن بر میّت مسلمان، اگر چه بچه باشد واجب است، ولی باید پدر و مادر آن بچه یک یا یکی از آنان مسلمان باشد و شش سال بچه تمام شده باشد.

1-  قیام: یعنی کسی که نماز میت می‌خواند باید ایستاده نماز را به جا بیاورد مگر آنکه قادر به قیام نباشد.

2- نیت و قصد قربت: یعنی در موقع نیت میت را معین نماید و نماز را به قصد قربت بخواند.

3- استقبال قبله: کسی که بر میت نماز می‌خواند، باید رو به قبله باشد و واجب است میت را مقابل او به پشت بخوابانند به طوری که سر میت به طرف راست نمازگزار و پای او به طرف چپ نمازگزار باشد؛

4-  تکبیرات پنج‌گانه: و این که این تکبیرات و دعاهای پشت‌سر آنها را به طوری به دنبال هم بخواند که نماز از صورت نماز خارج نشود و موالات آن حفظ گردد. (تحریر الوسیله (امام خمینی)، ج1 و 2، ص 78 – 71)

از میان واجبات ذکر شده، نیت و قیام برای فرد قادر و تکبیرات رکن نماز میت هستند و بقیه واجب‌ها غیر رکن هستند.

علت رکوع و سجده نداشتن نماز میت، این است که این نماز در حقیقت نماز واقعی نیست؛ لذا شرایط نماز واقعی را ندارد؛ مانند طهارت لباس، پاکی بدن از نجاست و…، بلکه دعایی است که مۆمنان در حق میت می‌کنند
نماز میت پنج تکبیر دارد؛ به این صورت که لازم است نمازگزار پس از تکبیر اول شهادتین بگوید و پس از تکبیر دوم صلوات بر محمد و آل وی بفرستد و پس از تکبیر سوم برای مۆمنین و مۆمنات دعا کند و بعد از تکبیر چهارم برای میت دعا نماید و به دنبال آن تکبیر پنجم را بگوید و به این ترتیب نماز میت اقامه می‌شود. البته نمازگزار هر چه قدر در دعاهای نماز جهد بیشتری داشته باشد، و دعا بیشتر نماید و نمازش را با تفصیل بیشتری به جای آورد فضیلت افزون‌تری خواهد داشت. با توجه به آنچه گفته شد، اگر نماز گزار پنج تکبیر دارد که در ادامه مطلب آسمونی آنها را خواهید دید.

نظر فقها بر این است که هرگاه پس از دفن میت، علم حاصل شود که نماز میت خوانده شده اشتباه بوده است، چنانچه مدتی که موجب متلاشی شدن جسد می‌شود، نگذشته باشد، نبش قبر شده و نماز اعاده می‌گردد و الا بدون نبش قبر نماز بر میت خوانده می‌شود.

نکته دیگر در اقامه نماز میت این است که نماز میت را می‌توان به صورت افرادی یا جماعت خواند و دیگر این که برای چند میت می‌توان به صورت مجموع یک نماز میت اقامه کرد که طبیعی است در این صورت مرجع ضمایر و نیت اقامه نماز را باید به مجموع میت‌ها در نظر بگیرند.

+ نوشته شـــده در پنجشنبه پانزدهم تیر ۱۳۹۶ساعــت17:2 تــوسط واحد فرهنگی نوجوانان |
نوجوانان مهدوی و عاشورایی هیئت رزمندگان...
ما را در سایت نوجوانان مهدوی و عاشورایی هیئت رزمندگان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hyatnojavanano بازدید : 215 تاريخ : جمعه 16 تير 1396 ساعت: 22:57